De stad, een fotograaf en zijn fiets en andere verhalen van mensen die Breda in hun hart dragen is een kleurrijk fotoboek, waarin de fietsende fotograaf Wessel Keizer de stad Breda, haar landelijke omgeving en de bewoners portretteert. De foto’s in het boek tonen een gemoedelijke stad naar menselijke maat. Tegelijkertijd wordt een stad zichtbaar die in de greep is van nieuwe ontwikkelingen. Een stad die aansluiting vindt bij de internationale wereld.

In De stad, een fotograaf en zijn fiets wordt het verhaal van de fotograaf ondersteund door het persoonlijk verhaal van vijf anderen. Paul Haverman interviewde een landschapsarchitect, een beeldend kunstenaar, een journalist, een ondernemer en een lector in het hoger onderwijs. Mensen die Breda in hun hart dragen en daarom in hun verhaal soms ook een zekere bezorgdheid over de stad aan de dag leggen. In korte en rake schetsen, verspreid over het boek zeggen zij veel over hoe zij de stad Breda beleven.

De stad, een fotograaf en zijn fiets laat zien hoe een nauw een fotograaf bij Breda betrokken kan zijn. Zo zijn er meer fotografen, die zich met Breda verbonden voelen. Dit fotoboek werpt de verleidelijke gedachte op om, in navolging van een stadsdichterschap, als stadsgemeenschap een fotograaf kiezen die voor twee jaar het predikaat stadsfotograaf mag waarmaken.


176 pag. Gebonden

Prijs € 25,00
ISBN 978-90-71376-33-7
Wessel Keizer