In de titel van haar nieuwe bundel kwartsglas geeft Arta Verdonk weer wat zij zoekt in haar poëzie. Speuren naar klaarheid in wat ontroert. Een onverwachte
helderheid verkregen in ‘ogenschijnlijk duister’. Wat niet meer niet-gezien kan worden doorzien en dat vangen in woorden en beelden. Pas later in haar leven heeft Arta Verdonk ruimte kunnen geven aan haar literaire en beeldende gaven.Haar eerste bundel gedichten adem de wind verschijnt in 2001.


Schilderen en poëzie zijn belangrijk in het leven van Arta Verdonk (*1931). Zij is geboren in Oudewater en woont sinds 1968 in Breda.
Na lange jaren met daarin de nodige keerpunten komt de tijd dat zij haar kinderwens ooit te gaan schrijven ruimte kan geven. Zij gaat studeren en daarna schilderen en schrijven. Eerst proza, later poëzie In 2001 verschijnt haar debuutbundel adem de wind, nadat zij eerder werd genomineerd voor de Johan Diepstratenprijs.
Enkele gedichten verschijnen in Brabant Literair en in sommige andere uitgaven. Bij regionale wedstrijden wint zij enkele prijzen. In 2003 neemt zij deel aan de expositie fabeldieren in beeld en poëzie, georganiseerd door de Bibliotheek Breda.
Ook maakt zij deel uit van het project Poosplaatsen, dat in 2004 wordt gerealiseerd.
In september 2004 exposeert zij haar schilderijen in de Waalse Kerk in Breda.
Prijs € 12,50
ISBN 9789071376368