Wie is Jan van Scorel, in welke tijd leefde hij? Wat hield hem en zijn opdrachtgevers bezig? Waarom kreeg hij de opdracht om het drieluik met De vinding van het Ware Kruis voor de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk van Breda te schilderen? Wat zie je als je ernaar kijkt?

Vragen die bij je opkomen wanneer je dit mooie drieluik ziet, wat nu weer terug is in de Grote Kerk.

Yvonne Né maakt hem levend, een mens van vlees en bloed, van angst en verwondering in haar liederen en proza. Waren de mensen 600 jaar geleden wel zo anders dan wij nu zijn? Zijn drieluik, verstoft in ateliers, waar het bewaard en gerestaureerd werd komt in haar poëzie tot leven.

Frank van der Kooij componeerde op dit libretto een muzikale compositie, waar gevoelens voelbaar zijn en tastbaar verwoord door Rebecca Nelemans voor deze uitgave. Op de website http://www.willemelsschot.nl/MP3/schaduwenkruisen/strijd.html is dit binnenkort te beluisteren.

Frans Wetzels schreef een prachtig essay, waarin hij het leven van Jan van Scorel en het ontstaan en de achtergronden van dit drieluik belicht, Het leven en streven aan het hof in Breda komt hierin tot uitdrukking.Prijs € 17,50
ISBN 9789071376443
Y.Né
schaduwen kruisen